Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zrovna včera jsem četla reportáž z cesty po Kubě. Tam prý na bezdomovce a žebráky nenarazíte, protože Kuba má sociální politiku nastavenou tak, že všichni mají kde bydlet a co jíst.

Tím nechci říct, že bych chtěla, aby to tu vypadalo jako na Kubě (snad jen to moře bych brala:-)).

6 2
možnosti
MS

To ti bezdomovci u nás mohou v různých charitativních domech také. Jenomže to vždy naráží na problém, že tam nesmí chlastat.

8 0
možnosti
MJ

Hezký den.

Ono je to trochu složitější než to Vaše rozdělení. 

Pracuji jako dobrovolník v sociálních službách. Pod mojí kompetencí patří právě bezdomovci. Vidím bezdomovectví jako velkou hrozbu v budoucnosti pod celkovým názvem "skrytá bída". 

Rozdělujete je dle fousů. Vaše amatérské rozdělení je logické. Prostě kopíruje celkový,většinový  pohled na tuto otázku. 

Prostě je tady jeden základní ohromný problém a to je ten, že z "bezdomovectví" nemáte absolutně možnost se dostat. Vůbec žádnou. Od státu vůbec neexistuje možnost, aby Vám pomohl dostat se z ulice do "normálního" života. Jak se dostanete na ulici je to doživotně. Jsou různé organizace,které pracují s nimi, ty organizují "zachycení" aspoň těch "čerstvých" než je život na ulici "poničí " morálně a osobnostně. Smutné je, že na ulici zůstávají stále více staří. A ti umírají v sadech a na chodnících .....

10 2
možnosti
MS

Myslím, že autor řeší spíše jinou věc - jsou bezdomovci slušní a pak jsou ti druzí (mnoho z nich se rekrutuje z řad propuštěných trestanců), kteří dělají nepořádek všude kam přijdou a obtěžují občany. Na svá stanoviště si dotáhnou plné "krabicáky", ale pak je jim zatěžko odnést prázdné obaly do odpadkového koše. Projít kolem jejich skupinky je vždycky o hubu. Takové lidi může člověk těžko politovat, natož jim nějak přispět.

8 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1091x
Píšu, co mě napadne. Mám malého sviště. Dcerku. Takže poctivě vyťukávám do klávesnice zážitky s ní. Stojí za to. Baví mě i nářečí Slovácka, takže se ho snažím používat při smyšlených příbězích. Inspiroval mě legendární seriál Slovácko sa nesúdí.

http://www.jirik-pisalek.cz

Seznam rubrik